Weetjes

Het Emsland met de fiets ontdekken. Dat kan ook en wel met het populaire Emsland-tourenticket in de periode april tot oktober. Met de bus-spoorcombinatie hebt u een ruim aanbod, dat niet alleen voor fietsers maar ook voor wandelaars en andere reizigers van de WestfalenBahn aantrekkelijk is. Met zeven fietsbuslijnen die altijd in het weekend, op brugdagen en op zon- en feestdagen in oost-westrichting actief zijn, kunnen bezoekers een ontspannen fietsvakantie beleven. De WestfalenBahn lijn RE 15 dwars door het Ems- en Oost-Friesland zorgt daarbij voor een probleemloze en eenvoudige aankomst en vertrek. Brochure download

Aanmelding van fietsen

Onze treinen beschikken over ruime multifunctionele coupés voor rolstoelen, kinderwagens en fietsen. Het instapgedeelte voor fietsen is aan de buitenkant met een fietssymbool gemarkeerd. In de trein kunt u uw fiets op het gemarkeerde vlak plaatsen. Onze vierdelige treinstellen bieden tot 24 plaatsen voor fietsen, doordatze in dubbeltractie rijden 48. In de zomermaanden wordt het aantal stelplaatsen voor fietsen in de treinen verhoogd.

Om veiligheidsredenen moeten de fietsen met de daarvoor voorziene rolgordels aan de klapstoelen bevestigd worden. Fietstassen moeten verwijderd en in de bagageopslag opgeborgen worden om de stelplaatsen niet te blokkeren. Blokkeer de doorgangen (vluchtwegen) bovendien niet met fietsen en bagage a.u.b.! Tijdens het spitsuur of in periodes met verhoogd vrijetijdsverkeer kunnen er tekorten in capaciteit optreden. Mijd deze periodes zo veel mogelijk bij het plannen van uw fietstour. Indien alle stelplaatsen bezet zijn, vragen wij u om een andere trein te nemen.

Fietsen meenemen

In het kader van de beschikbare capaciteit kunnen fietsen op alle trajecten probleemloos meegenomen worden. Om onze voertuigen doelgerichter te kunnen gebruiken, vragen wij groepen vanaf vijf personen (met fietsen) om tot twee dagen voor aanvang van de reis contact met ons op te nemen per telefoon via de WestfalenBahn-Infotelefon 00 49 521 – 55 77 77-55 (engels en duitse) of digitaal via het contactformulier. Tijdens uw reservering zullen we controleren of in de door u gewenste treinen voldoende capaciteit beschikbaar is of zullen we u event. uitwijkuren noemen.

Overzicht

  • € 19,- voor twee personen en twee fietsen, daarna telkens € 5,- per extra passagier.
  • Het ticket kan door groepen van maximal vijf gemeenschappelijk reizende personen gebruikt worden.
  • Het meenemen van de fiets is in de prijs inbegrepen.
  • Geldig in de Regionale Express RE 15 van de WestfalenBahn GmbH tussen Emden Außenhafen en Rheine.
  • Geldig in de periode van 18 maart tot 3 november 2024 voor ritten in het weekend, op wettelijke feestdagen in de Duitse deelstaten Nedersaksen en NRW (alsook „brudgdagen“).

Verkrijgbaar bij alle ticketautomaten van WestfalenBahn, verkooppunten, reisecentra en in de RADexpress-Bussen.

Contact
LET’S GET STARTED