Water- & techniekroute

De ong. 67 km lange route is een combinatie van een fiets-, bus- en treinrit. Eerst rijdt u met de fiets van Geeste naar Haselünne, vervolgens met de bus (Hasetal-lijn: Haselünne – Meppen). Daarna neemt u de WestfalenBahn van Meppen naar Geeste.

In de regio is één ding overal te vinden: water. De prachtige, ongerepte rivierlandschappen aan de Ems en hase hebben een onvermoede rijkdom aan schatten van de natuur. En waar water is, is ook techniek te vinden: Sluisinstallaties zorgen voor vlot scheepsverkeer, de Speichersee in Geeste is tegelijkertijd een koelbekken en vrijetijdsgebied, het Dortmund-Emskanaal is de levensader van de regio.

Vooral Haselünne biedt u veelzijdige bestemmingen voor een uitstapje: de Bückelter Kapelle, de Burgmannshöfe in de binnenstad van Haselünne of de mooie Haselünner See. Beleef op de route bovendien ook het Heimathaus in Bawinkel of, om bij het thema water te blijven, het drinkwaterbelevenispad in Meppen.

Tips voor een kleine adempauze

Bauernhofcafé Up de Deele

In het idyllische Bückelte (ong. 5km van Haselünne verwijderd) bevindt zich het Baurenhofcafé Up de Deele. Het in 1929 gebouwde landbouwgebouw van het Hof werd volledig verbouwd tot een gezellig, ruim en rustiek café. Onstpan na de tour met koffie en zelfgemaakt gebak en brood.

Kapellenweg 4
49740 Bückelte

bauernhof-cafe.net

Landgasthof Redeker

Het landgasthof in familiebezit ligt in het hart van het Hasetal in het idyllische stadsdeel Lehrte. Het hotel ligt in een mooie en rustige streek en wordt met veel liefde voor detail, een neus voor individueel karakter en echte hartelijkheid geleid.

Laurentiusstraße 2
49740 Haselünne
landgasthof-redeker.de

Landhaus Eppe

In Tegligen, het zuidoostelijke stadsgebied van Meppen, vindt u Landhaus Eppe – een restaurant met traditionele gerechten en een bowlingbaan. Probeer de specialiteit van het huis: het speenvarken. Het vlees is afkomstig van een kweekbedrijf in het dorp.

Teglinger Hauptstraße 11
49716 Meppen
landhaus-eppe.de