Veen-tour

Op deze ong. 66 km lange fietstour toont het veen zich van zijn mooiste kant. U arriveert met de WestfalenBahn in Meppen, daarna reist u verder met de fiets. Als alternatief kunt u vanaf Meppen ook een kortere reis met de bus maken (Naturpark-lijn: Twist-Groß Hesepe-Meppen).

Het Barfußüfad en Aardolie-Aardgas-Museum in Twist, direct aan de Schulsee, zijn een ideaal startpunt. Van hieruit reist u verder naar het beschermde natuurgebied Bargerveen. U bereikt de St. Franziskus-kerk en zet dan koers naar Meppen. Van hieruit rijdt u in de richting van Groß Hesepe naar het Emsland Moormuseum. Het toont de veengeschiedenis in het spanningsveld van natuur en techniek. Ook de grootste stoomploeg ter wereld is indrukwekkend. Via het moeras-energie-belevenispad reist u terug naar Twist. Daar vindt u het Aardolie-Aardgas-museum als bestemming. Vergeet bovendien niet om boerderij Rühle te bezoeken!

Tips voor een kleine adempauze

Gasthof Backers

Sinds 30 jaar staat Backers in Twist voor passie bij het koken, culinair genot en veelvuldig bekroonde kookkunst. Binnenlandse producten, zoals Poularde en Waller, en geselecteerde wijnen van de Kaiserstuhl wachten op zijn gasten.

Kirchstraße 25
49767 Twist
gasthof-backers.de