Rondom Emsbüren

Met de fiets op een traject van ong. 60 km rondom Emsbüren met de mogelijkheid van een treinreis tussen Emsbüren/Leschede en Salzbergen.

Emsbüren is meer dan 1.200 jaar oud en heeft een geweldige charme dankzij de liefdevol gerestaureerde gebouwen in de stadskern. Midden in de stad verheft de toren van de St. Andreaskerkzich boven de huizen. De grote fietstour loopt rond Emsbüren door alle aangrenzende en bij de gemeente horende plaatsen. De stadsdelen Ahlde, Berge, Leschede, Elbergen, Gleesen, Listrup en Mehringen worden doorkruist – de Ems (kan met het Emsveer „MehrLi“ overgestoken worden) is slechts een steenworp verwijderd. Als officieel erkende uitstapplaats biedt Emsbüren talrijke bestemmingen voor een uitstapje, zoals het Heimathof met tuin vol geneeskrachtige kruiden of het belevenispark Emsflower. Hoogtepunten in de omgeving zijn het ontspanningsgebied Hanekenfähr met rondvaarten op de Ems, het brandweermuseum Salzbergen of de swingolfinstallatie met het boerderijcafé In’t Hürhus van de familie Hulsmeier. Das Gut Stovern, de Denkmalslok Salzbergen, het koetsenmuseum en de St. Cyriakus-kerk zijn andere bezienswaardigheden in Salzbergen die het waard zijn te ontdekken.

Tips voor een kleine adempauze

Enkings Mühlencafé

In de meer dan 200 jaar oude windmolen wordt al generaties lang Enkings delicatesseroggebrood gemaakt. Naast vele specialiteiten kan men alleen daar de bekende roggebroodtaart vinden. De altijd vers gebakken lekkernijen kunnen in de zomer ook uitstekend in de biergarten genoten worden.

Tip: het café heeft een gratis e-bikelaadstation.

Mühlenstraße 32
48488 Emsbüren
enking.de

Belevenispark Emsflower

Het Emsflower bezoekerscentrum in de grootste kweektuin van Europa is een populaire bestemming voor een uitstapje voor alle generaties. Kijk uit naar een prachtige tropische tuin, eeuwendoude olijfbomen, kletterende watervallen, prachtige prielen, een bont aquariumlandschap en nog veel meer.

Carl-von-Linné-Straße 1
48488 Emsbüren
emsflower.de