Papenburg-route

Ontdek op een traject van ong. 14 k mmet de fiets het Emsland rond de stad Papenburg, de oudste en langste veenkolonie van Duitsland. U kunt met de WestfalenBahn per trein vanuit Aschendorf en Papenburg vetrekken.

Start uw tour bijvoorbeeld in Papenburg in het stadsgedeelte Untenende in de Zeitspeicher, een informatiecentrum met interactieve beleveniswerelden om meer over de geschiedenis van de stad te weten te komen (tip: „Van veen tot zee“). Van daaruit leidt de weg u eerst langs de door landbouw gevormde natuur langs het spoor en het Ems-zijkanaal. De historische stadskern van Aschendorf en vooral Gut Altenkamp zijn hoogtepunten van het traject dat ver weg van het verkeer door Grünland naar het Volkspark Bokel leidt. Een speciale attractie voor fans van molens is de Meyers Mühle. Scheepvaartliefhebbers raden wij het bezoekerscentrum Meyer Werft aan. Wat vindt u ervan om over de schouder van de werfarbeiders mee te kijken?

Tips voor een kleine adempauze

Wirtshaus am Zeitspeicher

Het moderne restaurant & lunge-café ligt midden in de stad Papenburg: direct aan de historische oude scheepswerf en de Zeitspeicher van het toeristische informatiecentrum van Papenburg.

An der Alten Werft 9
26871 Papenburg
wirtshaus-am-zeitspeicher.de

Café Stövchen

Centraal in Papenburg werd het oude kapiteinshuis in 1991 na meerdere restauraties verbouwd tot Café Stövchen. De stijl van het huis werd zo goed mogelijk behouden. Beleef bij koffie en gebak de flair van vervlogen tijden.

Splitting links 32
26871 Papenburg
stoevchen-papenburg.de