Nordelijk Emsland

De ong. 56 km lange route „Noordelijk Emsdal“ loopt door de gemeenten Dörpen en Rhede (Ems). Het ideale fietswegennet nodigt uit tot een belevenisvolle ontdekkingstour waarbij u op indrukwekkende wijze kunt genieten van het afwisselingsrijke natuur- en cultuurlandschap en van het waterlandschap van de Ems. Het traject tussen Aschendorf en Dörpen kunt u als alternatief voor de feits ook met de WestfalenBahn afleggen.

De bijzondere charme van deze route ligt in het grensoverschrijdende karakter met Nederland. Veelzijdige bestemmingen nodigen uit voor een uitstapje – de historische vesting Bourtange brengt u terug naar halverwege de 18e eeuw. In het Landwirtschaftsmuseum in Rhede (Ems) krijgt u een inzicht in de met spierkract uitgevoerde landbouw van de jaren 1850 tot 1950 of bezichtig de Alte Rheder Gedächtniskirche.

Een kleine omweg met de fiets brengt u naar de 1.000-jarige linde in Heede die zich op ongeveer 8km van Rhede bevindt. Voor watersportliefhebbers is het Marinapark Emstal een ware attractie. In de papierbeleveniswereld Dörpen komt u meer te weten over hoe papier met de hand wordt gemaakt. Ook een rondrit met het Emsveer Leher Pünte is een aanrader.

Tips voor een kleine adempauze

Gasthof Prangen

Op zomerse dagen nodigt een biergarten uit om te ontspannen. Een meer dan 100 jaar oude traditie combineert een gezellige sfeer met moderne diensten.

Kirchstraße 25
26899 Rhede (Ems)
gasthof-prangen.de

Restaurant Zum Pegel

Een klein, maar fijn restaurant in Rhede aan de Ems. Het huis beschikt over een bar, restaurant, een zaal en een biergarten. Het eten varieert van eenvoudige kost tot aan een fijnproeversmenu.

Burgstraße 4
26899 Rhede (Ems)
zumpegel.de