Lingen-Noordroute

De Noordroute leidt u via een ong. 45 km lange fietstour langs het Lingener Land. U kunt ook met de trein tussen Lingen en Geeste reizen. De grootste stad van het Emsland heeft met een geschiedenis van meer dan 1.000 jaar het een en ander te vertellen. Het historische marktplein met barok Rathaus, de kruittoren als laatste getuige van de toenmalige burcht, de watertoren van 1909 en oude burgerhuizen, maar ook de moderne binnenstad nodigt uit tot uitgebreide ontdekkings- en shoppingtochten.

Het Emslandmuseum Lingen biedt interessante inzichten in de geschiedenis en cultuur van de regio. Ontdek het natuurgebied „Brögberner Teiche – Baccumer Bruch“, het gerenaturiseerde, 1.000 hectare grote gebied dat over geplande routes voor fietsers of voetgangers beschikt. Of ontdek het beschermde natuurgebied Biener Busch. De historische plaats in het bos behoort met een oppervlakte van 90 hectare tot het grootste samenhangende overblijfsel van ooibos in het Emsland.

Tips voor een kleine adempauze

Alte Posthalterei

Het restaurant wijdt zich aan de Duitse burgerkost. er wordt uitsluitend seizoensgetrouw met verse ingredienten en – voor zover mogelijk – van partners uit de regio gekookt.

Große Straße 1
49808 Lingen (Ems)
posthalterei-lingen.de

Kräuterhof Rosen

Geniet van een kopje koffie, zelfgebakken gebak, taarten en brood in het Kräuterhof in Bramshar in Geeste. De hoeverwinkel biedt zelfgemaakte producten, regionale specialiteiten en liefdevol gemaakte decoraties. Hier vinden bovendien natuurworkshops en voordrachten plaats.

Zum Wald 12
49744 Geeste

kraeuterhof-rosen.de