Hunnen- en Hollandganger-route

Deze route leidt u met de fiets op een traject van ong. 51 km door het Lingener Land. U arriveert met de trein in Lingen, daarna reist u verder met de fiets. Als alternatief kunt u ook een kortere reis met de bus (Lingener-Land-lijn: Thuine – Freren – Saller See) maken.

Beleef de veelzijdigheid van de Hunnen- en Hollandganger-route! De bestemmingen voor een uitstapje reiken van het ontspanningsgebied Saller See, de gdenkplaats Jüdisches Bethaus (beide in Freren) of de bekende Straße der Lieder in Thuine tot het sage- en tlegendeomweven grote stenen graf uit het neolithicum in de Kunkenveen in Thuine. Het stenen graf en de mand sturen de fietsers op de tour door de Samtgemeinde Freren op een tijdreis: de mand diende voor de Hollandgangers en Tödden op hun wanderling als transporthulp voor goederen of als rugzak voor kleine, alledaagse spullen.

Tips voor een kleine adempauze

Restaurant Saller See

In het zuidelijke Emsland vlakbij Lingen ligt hotel Saller See direct aan de gelijknamige waterloop. Het hotel staat bekend om zijn hartelijke service en regionale keuken en biedt met ruime, deels barrierevrije kamers alle comfort.

Am Saller See 3
49832 Freren
emsland-hotel-sallersee.de

Lüns Gastronomie

Naast vaderlandse gastronomie biedt Lüns Gastronomie u de mogelijkheid om tijdens het bowlen te ontspannen. Kinderen kunnen zich volledig uitleven in het indoor speelparadijs „Western Joe“.

Lünsfelder Straße 19
49832 Freren
luens.de