Geschiedenisroute

Reis in de sporen van vervlogen tijden! U arriveert met de trein in Meppen, daarna reist u met de bus verder (Hasetal-lijn: Meppen – Haselünne). Vervolgens hebt u twee mogelijkheden:
a) fietstour met terugkeer naar Haselünne > busrit terug naar Meppen > treinrit vanaf Meppen
b) Fietstour naar Sögel > bus Hümmeling-lijn Sögel – Lathen > treinrit vanaf Lathen.

Beleef tijdens de tocht de facettenrijke geschiedenis van het Emsland en de culturele gezichten van het heden. Op een traject van ong. 59 km bereikt u vanuit Haselünne via Lähden en Hüven de plaats Sögel. De bezichtiging van de gerestaureerde Hüvener Mühle is een aanrader net zoals het in de 18e eeuw gebouwde jachtslot Schloss Clemenswerth met het Emslandmuseum, één van de meest opzienbarende cultuurmonumenten in Noord-Duitsland.

Tips voor een kleine adempauze

Restaurant Jagdhaus Wiedehage

Centraal in Haselünne vindt u het culinaire ontmoetingspunt van het Emsland. De veelzijdige gerechten reiken van klassiekers tot verschillende specialiteitsweken, bijv de wild- en gevogeltedagen of de champignonweken.

Steintorstraße 9
49740 Haselünne
jagdhaus-wiedehage.de

Emslandmuseum Schloss Clemenswerth

Het van 1737 tot 1747 gebouwde barokke Schloss Clemenswerth in Sögel is één van de meest opzienbarende cultuurmonumenten van Noord-Duitsland. De enige nog overblijvende laanster combineert kunst en natuurbeleving op een bijzondere manier. Het museum nodigt met verschillende tentoonstellingen en rondleidingen uit tot een reis terug in de tijd van de barok en het 42 hectare grote bospark met uitgebreid vijvernetwerk biedt ruimte voor ontspanning.

Schloss Clemenswerth
49751 Sögel
clemenswerth.de