Genietertour

De genietertour is een ong. 41 km lange fietstour met de mogelijkheid van een treinrit tussen Meppen en Geeste. Ontdek de provinciehoofdstad Meppen in al haar veelzijdigheid! Als levendig middelpunt van het Emsland, knooppunt van bovenregionale fietswegen, samenloop van Hase en Ems en ontmoetingspunt voor gastvrijheid en culinaire hoogtepunten, heeft Meppen een heel bijzondere charme.

De provinciehoofdstad van het Emsland kreeg reeds in 1360 haar stadsrechten. Geschiedenisis hier overal aanwezig: Het in het jaar 1408 gebouwde Rathaus, de Gymnasialkerk, de aangrenzende residentie, de toenmalige Arenbergische Rentei en nog veel meer. Ontdek vanuit Meppen de spannende regio Emsland. Het door de Heimtaverein Meppen e.V. onderhouden stadsmuseum, de Alte Schule Bokeloh, het Emsbad Meppen of ook het drinkwaterbelevenispad zijn bijvoorbeeld een paar bestemmingen voor een uitstapje die de moeite meer dan waard zijn.

Tips voor een kleine adempauze

Landcafé Alte Scheune

In de „Alte Scheune“ worden u uitsluitend zelfgebakken taarten, gebak en broden aangeboden Er worden overwegend spelt-, boekweit- en roggemeel en natuurlijke, verse ingredienten gebruikt.

Ringstraße 8a
49716 Meppen
landcafe-alte-scheune.de

Coppenraths Knusperlädchen

In Coppenraths Knusperlädchen staat beleving en genieten centraal. Drink een heerlijk kopje koffie of snuffel met het hele gezin naar hartenlust in de veelzijdige producten van uitgeverij Coppenrath/Die Spiegelburg. Iedereen vindt er iets naar zijn zin.

Meppener Straße 115
49744 Geeste
coppenraths-knusperlaedchen.de