Ems-kanaaltour

De ong. 35 km lange fietstour staat volledig in het teken van het Ems-kanaal. In Meppen kunt u een bezoek brengen aan de Höltingmühle, waar het kanaal en de Hase samenvloeien, en aan het archeologische museum.

De oude stad van Meppen biedt bovendien talrijke kleine winkeltjes, restaurants en cafés alsook historische bezienswaardigheden zoals het Rathaus, waarvan de benedenverdieping in 1408 uit enorme zwerfkeien opgebouwd werd. Het deed lang dienst als gerechtsgebouw, biedt tegenwoordig plaats aan een café en wordt nog voor recepties en burgerlijke huwelijken gebruikt.

Vanuit Meppen leidt de tour vervolgens langs het Dortmund-Ems-kanaal. Aan de levendige Wasserstraße valt altijd wel iets te ontdekken. De eerste stop is de Geester See met biotoop: een paradijs voor watersporters en natuurliefhebbers. Van hieruit volgt de route het verloop van de Ems. De parochiekerk Str. Nikolaus en de boerderij in Rühle liggen op de weg.

Aan de zijkant van de route zijn twee omwegen de moeite meer dan waard: naar het Emsland Moormuseum en naar de idyllisch gelegen Kräuterhof Rosen in het stadgedeelte Bramhar in Geeste. Om de fietstour een klein beetje in te korten, hebt u de mogelijkheid om een treinrit te maken tussen Meppen en Geeste.

Tips voor een kleine adempauze

Zur Krone

Het hotelen restaurant in familie-eigendom is omgeven door het aanlokkelijke Emslandschap en begroet zijn gasten al sinds meer dan 50 jaar. De gerechten zijn een combinatie van regionale keuken en internationale gerechten. In meer dan 13 individueel en met veel liefde voor detail ingerichte kamers kunt u bovendien prettig overnachten.

Osterbrocker Straße 106
49744 Geeste
hotel-krone-geeste.de