Emden-tour

Emden is niet alleen een zeehavenstad, maar ook de cultuurhoofdstad van Oost-Friesland en tegelijkertijd de geboorteplaats van de bekende komiek Otto Walkes. Zo zijn er in de binnenstad van Emden niet alleen interessante museumschepen, zoals de „Deutsche Bucht“, te vinden.

„Dat Otto Huus“ aan het historische havenbekken is een must voor liefhebbers van de Oost-Friese humor en kleine olifanten. Met geplaveide straten en gebouwen, schilderachtige waterlopen en schepen midden in de stad brengt Emden zijn gasten in de ban Oost-Friesland. Aangezien de veerhaven slechts 3 km van de binnenstad verwijderd ligt, is de stad de ideale vertrekplaats voor uitstapjes naar het eiland Borkum.

Vrijetijdstipst

Dagtocht naar Borkum

Neem een time-out en geniet van de Noordzee en de Waddenzee tijdens een dagreis naar Borkum. Reeds aan boord van de milieuvriendelijke LPG-ferry MS „Ostfriesland“ wordt men het weldadige effect van de zouthoudende lucht gewaar. Op het eiland Brokum brengt het treintje un dan tot aan het strand.

AG „Ems“
Zum Borkumanleger 6
26723 Emden

ag-ems.de

Kunsthalle Emden

In een ontspannen sfeer en een aantrekkelijke omgeving kunt u van grote kunst genieten. Sinds de opening in 1986 heeft de Kunsthalle zich van een idyllisch gelegen tip tot één van de bekendste en populairste kunstmusea in Noord-Duitsland ontwikkeld. Midden in de stad met een eigen aanlegsteiger en het museumcafé Henri’s nodigt het bedrijf uit tot een inspirerende ontmoeting met kunst.

Hinter dem Rahmen 13
26721 Emden
kunsthalle-emden.de